пятница, 21 марта 2014 г.

Хельсинки - фестиваль уличной еды

Хельсинки - фестиваль уличной еды

Хельсинки - фестиваль уличной едыPDFПечатьE-mail
В Хельсинки проходит фестиваль уличной еды. На конференции TALKS (Разговоры) приглашает в пятницу 21 марта 500 уличных гурманов в Helsinki Exhibition & Convention Centre (Выставочный и переговорный центр), а фестиваль Eats (Еда) в Tori Quarters сможет угостить до 10 тысяч желающих в субботу 22 марта. А Parties ("Вечеринки") соберут в  the Abattoir's Kellohalli  сотни любителей поесть ,выпить и послушать  музыку.
Часть фестиваля  Parties ("Вечеринки"). Уличная еда а-ля Мишлен: самуна и рэп.

Ночное празднование кардинальных нововведений в системе уличной еды во время фестиваля уличной еды Streat Helsinki Parties в ресторане the Abattoir's Kellohali начнется в 6 вечера и завершится в 2 по полуночи. Вечером разнообразные угощения подадут шеф-повара и промоутеры Сасу Лаукконен и Ричард Маккормик, они устроят и  зажигательную вечеринку в ресторане Kellohalli, расположенном в гастрономическом центре Abattoir. Они вместе подготовили международное фестивальное меню, но с финским акцентом. В него вошли:  гамбургеры из оленей, горох гуакамоле, токтадос, арктический голец, брусника, кетчуп и ягоды и мороженое.
Что касается музыки, то на вечеринке толпу развлекали одна из ярчайших звезд финской хип-хоп, Gracias, вместе с DJ Отто Talvio и Катерина. В билет на Parties ("Вечеринки")входят программа и меню. Вход на мероприятие - от 38 евро.

Часть фестиваля Eats (Еда)  У 40 горячих кухонь жарко и светло.

Уличный фестиваль еды проходит в центре Хельсинки в Tori Quarters с 11 утра до 19.00 вечера в субботу 22 марта. Фестиваль Eats( Еда)собрал  40 финских и иностранных кухонь в одном месте и все желающие могут попробовать разнообразные угощения в рамках фестиваля уличной еды. Фестивальная площадка открыта для всех и вход свободный.  Днем ожидают до 10 тысяч гостей. Нынешнее похолодание в Хельсинки не будет препятствовать улице шеф-поваров.   На Tori Quarters будут заманчивые запахи. Меню включает в себя много разновидностей гамбургеров и из свинины, устрицы, голубцы, карпаччо, хот-доги, лосось кружки, шайтан-кебаб, falafels, сырья, торты, кесадилья, лепешки, тако, кексы, fish & chips, и карриРазумные цены в диапазоне от 2 до 10 евро, позволяя участникам попробовать не одно , а несколько блюд.

Часть фестиваля  Talks ("Разговоры")

Фестиваль, проводимый 21-22 марта, закладывает прочные основы для будущих мероприятий в рамках популярной выставки Gastro Fair в the HelsinkiExhibition and Convention Centre. На неформальной встрече будут проводиться беседы и выступления а рок-н-ролльном духе. .Эта часть фестиваля бесплатна для посещения и это известие уже наделало много шума среди городских девелоперов, законодателей мод и экспертов по дизайну. Все 500 мест были мгновенно заняты. В северном полушарии еще не видели такого успешного фестиваля уличной еды предпринимателей, для промоутеров уличной еды из разных городов, эксперты старт-апов из Нью-Йорк, Сан-Франциско, Лондоне, Копенгагене, Стокгольме, Кейптаун, Хельсинки.


Press release 21 March 2014

Streat Helsinki 21-22 March
The street food revolution is on!

Helsinki's new street food carnival Streat Helsinki takes place right now. The TALKS conference summons 500 street foodies to the Helsinki Exhib ition & Convention Centre on Friday 21st March and the EATS festival held in the Tori Quarters will feed an estimated 10 000 mouths on Saturday 22nd March. On Friday night 21st March, the PARTIES gathers hundreds of enthusiasts to the Abattoir's Kellohalli with promises of food, drinks and music. 


Streat Helsinki PARTIES: Street food à la Michelin, sauna and rap 

The nighttime celebration of the street food revolution, Streat Helsinki PARTIES, is organised on Friday 21 March at 6pm-2am at the Abattoir's Kellohali restaurant. The evening's tasty dishes are taken care of by recently Michelin-crowned Sasu Laukkonen and Richard McCormick, head of Sandro, deemed one of the city's best restaurants. They will put together an international street food menu with a Finnish touch: expect at least reindeer burgers, pea guacamole, tostadas with Arctic char, lingonberry ketchup and juniper berry ice cream. 

As for music, the party crowd is entertained by one of the brightest stars of Finnish hip hop, Gracias, along with DJ's Otto Talvio and Katerina. The patio has an outdoor sauna and the street style DIY cocktails can be picked up at the Streat Cocktail Bar. The PARTIES ticket includes the programme and the street food menu. Tickets including handling fees are priced from 38 ? at Tiketti. 


Streat Helsinki EATS: Close to 40 hot street kitchens, sleet or shine 

The street food festival Streat Helsinki EATS is organised in the Tori Quarters in the centre of Helsinki on Saturday 22 March at 11am-7pm. EATS calls together almost 40 Finnish and international street kitchens to a compact festival area, offering the audience a unique possibility to have a taste of what kind of street food is cooked on the spot. The festival area is open for all and free of charge. The day is expected to draw 10 000 visitors. 

The current cold spell in Helsinki will not discourage street chefs. The Tori Quarters will be alive with alluring scents. Menus include many kinds of burgers and pulled pork, oysters, cabbage rolls, currywurst, körpäkkä, hot dogs, salmon mugs, seitan kebab, falafels, raw cakes, quesadillas, tortillas, tacos, cupcakes, fish & chips, and curry. The reasonable prices range from 2 to 10 euros, allowing participants to taste several portions. 

- Find the full menu here: http://streathelsinki.com/eats/menu/
- Street kitchen descriptions: http://streathelsinki.com/en/eats/street-kitchens/


Streat Helsinki TALKS: The conference with a street attitude is full to the brim 

The Streat Helsinki TALKS festival digs deep into the status quo and future prospects of street food on Friday 21 March 2014, as a part of the Gastro Helsinki fair at the Helsinki Exhibition and Convention Centre. The non-conventional conference will offer great talks and conversation with a rock-and-roll attitude. TALKS is held free of charge and it has already created plenty of buzz among urban development, trend, start up and service design experts - with all the 500 available seats taken fast.

The northern hemisphere has yet to see such a meeting point for successful street food entrepreneurs, street food promoters from different cities and start up business experts. TALKS speakers include 22 top innovators, entrepreneurs and city developers from New York, San Francisco, London, Copenhagen, Stockholm, Cape Town and Helsinki.

- Find the full list of conference speakers here: http://streathelsinki.com/en/talks/speakers/




Streat Helsinki's main organisers are the City of Helsinki's Food Culture Strategy Team, Tori Quarters (Streat Helsinki EATS), the Abattoir (Streat Helsinki PARTIES), and the Helsinki Exhibition and Convention Centre (Streat Helsinki TALKS). The event is additionally supported by ministries and small businesses alike. In practice, the events are a collaboration between a big group of communities, food activists, professionals, amateurs, entrepreneurs, and other hungry street foodies. 




Additional information:
- streathelsinki.com
- facebook.com/streathelsinki.com
- Streat Helsinki TALKS: Ville Relander, +358 40 528 3519 vilhelm.relander@hel.fi
- Streat Helsinki EATS: Producer Anna Pakarinen, anna.pakarinen@torikorttelit.fi+358 50 588 2561
- Streat Helsinki PARTIES: Producer Jonna Vormala, jonna@kellohalli.fi+358 40 715 2131
- Streat Helsinki in general: Project Manager Nina Ruotsalainen, nina@streathelsinki.com+358 40 765 9387 
- Press images and Streat Helsinki logo: http://streathelsinki.com/press/
- gastrohelsinki.fi

This email was sent to ipan1966@mail.ru.
If you are no longer interested you can unsubscribe instantly:
http://mailer.gruppo.fi/t/r-u-pujltty-thhiodkli-r/

[21 Марта 2014] Просмотров:0  Категория: Эко интересно

Комментариев нет:

Отправить комментарий